27-01-2019 20:30
Reken Maar van Jazz met Jan Smit The Livingroom Zwolle

Jan Smit - saxofoon Pieter van Santen - piano Laurens Knoop - contrabas Imre Kruis - drums Jan Smit speelt en speelde onder andere bij The Young Sinatra’s, de Flamingo’s en het Zwolse Jump’n Jive. Hij staat bekend om zijn enorme drive en veelzijdigheid. Zo beheerst hij de alt-, tenor- en baritonsax, klarinet en fluit. Dit maakt hem een veelgevraagd speler bij grote musicals en orkesten als de Kapel van de Luchtmacht. Deze zondag keert Jan met veel plezier terug naar de basis als solist in een kleine bezetting. Reken maar van Jazz vindt elke vierde zondag van de maand plaats op het podium van The Livingroom. Het concert op 27 januari begint om 20.30 uur. Entree is gratis.

Lees meer Meer informatie
12-02-2019 19:00
Dinner Jazz Hedon Zwolle

Voor het tweede jaar op rij organiseren Hedon Productiehuis en Stichting Jazz in Zwolle het avondvullende programma Dinner Jazz. Dit jaar vertellen we het bijna 100 jaar oude verhaal van ‘The Show Boat. In 1927 verscheen “The Show Boat” als een van de eerste musicals op Broadway waarin de jazzmuziek een echte plaats kreeg. Een verhaal dat plaats vindt op een raderboot op de Mississippi, waarin onbeantwoorde liefde, overmacht, hartstocht en verlangen de hoofdrol spelen.

Gecomponeerd door de beroemde musicus Jerome Kern verwierf deze musical bijna 100 jaar lang meerdere awards en behoort zij tot de klassiekers van het toneel uit de 20e eeuw. Uitgevoerd door zangeres Marjorie Barnes (USA) en verscheidene musici uit Zwolle beleef je een avond vol live-muziek, een classy sfeer en ook nog eens heerlijk eten met uiteraard de toepasselijke smaken uit de keuken van New Orleans! Voor de mensen die het overheerlijke diner willen overslaan hebben we kaarten voor het balkon beschikbaar.


Dinner Jazz is een samenwerking tussen Hedon Productiehuis en Stichting Jazz in Zwolle

Lees meer Meer informatie
23-02-2019 14:30
Ian Cleaver en Simon Rigter Waalse Kerk

met. Simon Rigter, Jurai Stanic, Joost van Schaik. Bassist nnb. entree 10 euro. Kaarten reserveren via schai132@planet.nl.

Lees meer Meer informatie
20-03-2019 20:30
StarrJazz: Malnoia Cultuurschip Thor Chamber Jazz Jorn Swart is een pianist en componist, wonend en werkzaam in New York City. Met Stadgenoten Benni von Gutzeit (Turtle Island Quartet) en Lucas Pino (sax) vormt Jorn een bijzonder Pianotrio genaamd ‘Malnoia’. Bijzonder want geen bas en geen drums maar wel altviool (Benni) en basklarinet (Lucas). De gelijknamige CD van dit op hoog muzikaal niveau opererende drietal werd o.a. gepresenteerd in VPRO’s Vrije Geluiden. Malnoia laat zich inspireren door componisten als Ravel, Bartok en Hindemith en improviseert ook in meer klassieke stijlen op onnavolgbare wijze. Weemoedige thema’s kunnen omslaan in weerbarstige improvisaties of in sprankelende romantiek. Malnoia sleept de luisteraar mee in een aangrijpende muzikale ervaring, die omschreven is als “hallucinogene kamermuziek”. Lees meer Meer informatie
29-03-2019 21:00
BRUUT! Hedon Zwolle Het gezegde 'jazz is om op te dansen' wordt door superjazzformatie BRUUT! met hun vijfde album nog maar eens bevestigd. Dit gloednieuwe album zal op 30 november in de winkels liggen. Op V heeft Neerlands Best Geklede Band (Esquire, 2016) zichzelf in samenwerking met producer Paul Willemsen (o.a. Michelle David & The Gospel Sessions, Ruben Hein, Blackbird) opnieuw uitgevonden. Het resultaat is een stampende plaat vol grooves, energie en smerigheid. Maar is het wel jazz? Of is het surf? Of rock? Lees meer Meer informatie